کاربرد بارکدهای دوبعدی در صنعت
بارکدهای دوبعدی، طوری ساخته شده اند که نسبت به بارکدهای سنتی (بارکدهای خطی یک بعدی) پر کاربردتر هستند.با زیاد شدن روز افزون نیاز به ارایه اطلاعات در بارکدها، بارکدهای معمولی بزرگتر شده اند زیر از فضای موجود برای خوانده شدن استفاده میکنند. در مقابل، بارکدهای دوبعدی از ابعاد افقی و عمودی استفاده می کنند و این امکان را میدهند اطلاعات زیادی را در فضای کمی ذخیره کنند . این بارکدها برای بسته بندی محصولاتی که فضای محدود دارند شگفت انگیز خواهند بود.
کد های دو بعدی نوعی از کدهای پیشرفته هستند که ضعف های بارکد ها را میپوشانند که مهم ترین آن بالا رفتن ظرفیت ذخیره سازی است. کدهای دوبعدی فضای به مراتب کمتری نسبت به بارکد میگیرند و در صورتی که بخشی از آن مخدوش شود، اسکنر قابلیت این را دارد که دیتا را بازیابی کند. به همین دلیل نسبت به بارکد ها، راحت تراسکن و خوانده می شود. (حتی در زوایای کور نسبت به قرائت گر و یا اسکنر.) از دیگر مزایای آن در دسترس بودن اپلیکیشن اسکن آن ها برای تلفن های همراه هوشمند می باشد.
اگر هولوگرام یا برچسب شما تنها به کاراکترهای اندکی نیاز دارد (تا 15 کاراکتر) پس یک بارکد یک بعدی می تواند بهترین راه حل و انتخاب شما باشد. با اینحال برخی از بارکدهای دوبعدی قادرند بیش از 7000 کاراکتر را در خود ذخیره کنند. به همین خاطر محبوبیت زیادی در میان سازندگان به دست آورده اند. کدهای QR نمونه ای از این نوع بارکدها هستند.
کدهای QR چیست؟
کدهایی با پاسخ سریع که به آنها کدهای QR می گویند، نوعی از بارکدهای دوبعدی هستند که اولین بار برای صنایع اتومبیل سازی در ژاپن طراحی شدند. تویوتا زمانی که می خواست قطعات تولید شده در کارخانه خود را پیگیری کند، از این کدها استفاده می کرد. امروزه می توان این کدها را با استفاده از گوشی های هوشمند و دستگاه های اختصاصی خواند که به طور مستقیم افراد را به متن، ایمیل یا سایت هدایت می کند. یک کد QR در ساده ترین حالت خود یک لینک مبتنی بر تصویر است که به هر URL اجازه می دهد در داخل آن رمزگذاری شود. بعد از اسکن این کدها، سایت به صورت خودکار باز می شود. علاوه بر آدرس وب سایت ها، کدهای QR ممکن است در برگیرنده شماره تلفن نیز باشد. بنابراین زمانی که مورد استفاده قرار می گیرد به کاربر اجازه میدهد با یک شماره تلفن خاص تماس بگیرد.